Jak jíst více zeleniny – Štouchaná dýně

Beata

, Strava

Ať už jste do svého novoročního předsevzetí zařadili lepší jídelníček nebo ne, drobné triky na vylepšení se vždy hodí.

Od ledna budeme zveřejňovat recepty, které jsou rychlé a chutné, a zároveň vám udělají i radost.

Pokud chcete svůj jídelníček krok po kroku změnit, zkuste drobné změny, které si oblíbíte a budete je zařazovat rádi.

Šťouchaná dýně

Ingredience na 4 porce:

1 máslová dýně

2 cibule

1 polévková lžíce tuku dle chuti (olivový olej pomace, sádlo, máslo)

sůl, pepř

Příprava:

Budeme potřebovat ostrý nůž a škrabku. Máslovou dýni je nejjednodušší přepůlit, vydlabat a oloupat. Nakrájíme na cca 2 cm kostičky. Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme. Je lepší na mírném ohni, ať se náhodou nepřipálí. Přidáme dýňové kostky a sůl, zamícháme a dusíme pod pokličkou. Co dvě minuty zamícháme, ať se dýně peče rovnoměrně. Někdy je dýně sušší. Když máte strach, že by se připálila, přidejte deci vody. Dusíme, dokud je dýně měkká, trochu se rozpadává, ale pořád drží tvar. Dosolíme, pokud je potřeba a přidáme čerství pepř.

Napsat komentář