Připojili jste se k naší výzvě #easy22? Více o výzvě v dřívějším článku.
Když se rozhodnete vyměnit přílohu za zeleninu, nějak nejásáte nadšením.
Salát přitom není nuda. Rozšiřte si trochu obzory, co vše do salátu může patřit:
- zelenina syrová: salátové listy všeho druhu a barev, zelí, rajčata, okurky, paprika, avokádo, cibule, atd…
- zelenina pečená, karamelizovaná, dušená, grilovaná: cuketa, lilek, hrášek, batáty, mrkev, dýně milion druhů, červená řepa, fazolové lusky, atd…
- zelenina fermentovaná
- ovoce: jablko, hruška, broskev, meruňky, žlutý meloun, meloun, jahody, maliny, borůvky, rybíz, mango, atd…
- luštěniny: cizrna, červená čočka, fazole všeho druhu a velikostí
- vejce: natvrdo, ztracené, volské oko…
- dochucení: hořčice, olivový olej, sůl, uzená sůl, černá sůl, balsamico, chilli, česnek, majonéza, jogurt, kysaná smetana, pepř, různé další oleje, třeba ořechový olej, dýňový olej, avokádový, atd…
- ořechy a semínka
- čerstvé bylinky: kopr, bazalka, petržel, koriandr, meduňka, máta, atd…
Výše máte uvedených desítky ingrediencí. Stačí je kombinovat.
A teď si položte otázku:
Je těžké knedlíky, rýži, brambory a těstoviny vyměnit za chutné, zdravé, zajímavé saláty?
Místo čtyř příloh máte nespočet variant! Vynecháním klasických příloh se tedy neomezujete. Naopak, svůj jídelníček obohacujete.
K výzvě se můžete přidat kdykoliv. O své zkušenosti se podělíme ve skupině Fitees Group.
P.S. Na toto téma připravuje praktickou interaktivní Cooking show pro inspiraci, jak vařit velmi rychle, nápaditě a zdravě s minimálním úsilím.
Comments
No comment